Odds øker i popularitet før VM

Odds øker i popularitet før VM i Qatar

De fleste som hører navnet Qatar tenker nok raskt på overdådig rikdom og shopping, men nå er det altså VM i fotball det lille arabiske landet skal være vertskap for. Du kan riktignok fortsatt få unnagjort en del shopping på turen din, men det er nok mange fotballentusiaster som skal legge turen til landet for noen uker i november.

Det er nemlig stor spenning knyttet til dette utradisjonelle mesterskapet. Ikke bare fordi en rekke land har reagert politisk, men også fordi odds er uvanlig fordelt i forhold til tidligere. Flere av de tradisjonelle favorittene er nemlig ikke kvalifisert for mesterskapet, noe som gjør at mange land møter motparter de aldri tidligere har spilt for.

Denne utfordringen gjør det vanskeligere for spillere å vite hva de kan forvente, men det legger også litt ekstra spenning til mesterskapet. Vi skal derfor se litt nærmere på hvordan dette kan påvirke fotballen – samt hva du kan forvente å finne i Qatar.

Hvorfor legge turen til Qatar?

Som vi nevnte innledningsvis, så er Qatar et olje sterkt land som lenge har vært kjent for sin overdådige luksus. Dette har også gjort det til en utrolig lekegrind for shopping på et nærmest ubegrenset budsjett. Mange motehus og butikker har eksklusive butikker i landet, noe som kan være spennende å utforske om du først legger turen til Qatar.

Du vil også raskt legge merke til at det ikke finnes så mye annet enn luksushoteller i landet. Her er kravene for hotell og service skyhøy, så forbered deg på en uforglemmelig opplevelse. Ikke glem å prøve en av deres tradisjonelle spa dersom du får anledningen.

Pass deg imidlertid for den kraftige solen. Legg opp til en grundig hudpleie rutine før du reiser, og ikke glem fuktighetskrem. Spesielt for nordmenn som legger turen til Fotball VM vil det være viktig å huske at dette er et svært annerledes klima enn det vi har i Norge på denne tiden av året.

Odds

Et mesterskap utenom det vanlige

Noe av det som har gjort dette til et spesielt spennende mesterskap er den qatarske kalenderen. Det er nemlig duket for at en rekke land som aldri tidligere har spilt mot hverandre skal møtes i første runde. Flere av de tidligere favorittene slik som Island har heller ikke klart å kvalifisere seg da de tapte mot Tyskland i gruppespillet.

Dette har ført til at mange er usikre på hvem som stiller med den sterkeste troppen, samt hvem som egentlig er favoritter blant bookies før det kommende mesterskapet. Her kan det nok bli en rekke spennende kamper, og mye av oddsen har allerede blitt lagt i den første runden. Mange lag i Europa har også opplevd problemer med innhenting av spillere da det foregår flere mesterskap i Europa samtidig som et forsinket verdensmesterskap skal gjennomføres. 

Oppsummering

Når VM i fotball endelig har avspark i Qatar er det igjen duket for et internasjonalt oppgjør mange har ventet på i flere år. Imidlertid har det skjedd store endringer i spilleroppstillingen til flere land siden sist det var mesterskap, så dette kan uten tvil bli et spennende oppgjør.

Les også: “Hvordan VPN hjelpe deg med å fjerne blokkering av strømmetjenester