Sminkespeil i bil

Tips til kjøp av sminkespeil i bilen

På begynnelsen av 50-tallet kom bilprodusenter frem til en felles enighet. De mente nemlig at det var naturlig å plassere et sminkespeil i hver eneste bil. I moderne tid har konseptet “sminkespeil i bil” blitt vannet litt ut. Ikke bare er noen biler utstyrt med en veldig fiks versjon (sminkespeil også i baksetet), men det er ofte slik at enkelte biler har kuttet det helt ut. Men fortvil ikke. Det finnes fortsatt håp. Dette er en artikkel for deg som ønsker å vite mer om hvordan man kjøper og installerer sitt eget.

1. Finn ut hvilke behov du har

Hvis bilen din mangler alt av sminkespeil, så er løsningen klar. Da skal du bare kjøpe og installere et eller to speil foran i bilen. Men det finnes allikevel ganske mange finurlige løsninger der ute. Uten å gå i detalj om hver og enkelt av dem, så kan vi kjapt gå gjennom noen:

  • Tradisjonelt sminkespeil foran ved frontruten
  • Sammenleggbart sminkespeil som kan pakkes inn i hanskerommet
  • Sminkespeil med LED-lys
  • Speil som installeres/integreres inne i forsetet, slik at de som sitter i baksetet kan benytte seg av det.
  • Og mye mer

Det finnes altså så mange ulike typer at du er nødt til å ta et kvalifisert valg før du bestemmer deg for hva du bør kjøpe.

2. Hør med bilprodusenten om de har ekstradeler

Hvis du har BMW, så ville jeg kontaktet BMW Norge for å høre om de har mulighet til å sette inn ditt ønskede sminkespeil.

Hvis de sier nei, så må du kjøpe det fra en ekstern leverandør. Og det er ikke alltid det beste alternativet. Hvis man kjøper for mange ekstradeler til bilen sin fra ulike leverandører, så står man i fare for å redusere verdien på bilen sin.

3. Kjøp fra norske nettbutikker

Det å kjøpe bildeler fra utenlandske nettbutikker har dessverre en del risiko ved seg. Du vet sjelden hva du får. Og det er ikke sikkert at bildelene passer inn i norske biler.

Kjøp av sminkespeil høres kanskje ut som noe som ikke burde gjøre stor skade. Og det er også sant. I 99 % av tilfellene går det helt fint. Men det er slik at i 1 % av tilfellene, så installerer du et sminkespeil som påvirker det elektroniske systemet i bilen negativt. Da er du i trøbbel.

4. Installere selv eller få et bilverksted til å gjøre jobben?

Det å installere et sminkespeil i en bil er ikke rakettforskning. Allikevel er det mange av oss som aldri har tatt i et verktøy før. Og da kan det være fristende å henvende seg til det lokale bilverkstedet. Selv jobber jeg faktisk på et bilverksted. Og enkle jobber som dette tar oss ikke mer enn èn time å utføre, noe som kan beløpe seg til mellom 500,- og 1500,- kroner.

Dame i bil

Har du lyst til å pimpe opp bilen?

Det finnes mange grunner til at man ønsker å utstyre bilen sin med ulikt ekstrautstyr. Alle bileiere har sine egne behov. På bilduden.no kan du få tips til hvordan du kan fikse bilen din selv. Nettstedet er, i motsetning til mange andre nettsider om bil, skrevet av en som har virkelig peiling på bil. Her lærer du blant annet om hvordan:

  • Du får ned kostnadene som bileier.
  • Hva du IKKE bør fikse selv på bilen din (og heller la verkstedet gjøre jobben).
  • Når det lønner seg å kjøpe bildeler fra utlandet.
  • Og mye mer

Les også: “Pakk med din sminke til reisen