Face woman

Hvorfor er hudpleie for ansiktet viktig?

Huden i ansiktet utsettes kontinuerlig for påvirkning utenfra. UV-stråler, forurensning, vind og vær. I tillegg gjennomgår vi aldersforandringer som naturlig nok gjør at huden endrer seg. Det er viktig å ta vare på huden sin gjennom hele livet. Gode rutiner for hudpleie kan ikke starte tidlig nok! Det er enklere å forebygge skader, enn å forsøke å rette dem opp igjen etter at de først har oppstått.

De fleste av oss ønsker å ha ren og sunn hud. Hvis dette er målet, gjelder det å pleie ansiktshuden godt. Dette gjøres blant annet ved å etablere god pleierutiner og være nøye med rengjøring av ansiktet morgen og kveld. I tillegg må du sørge for å tilføre huden nok fuktighet og passe på riktig ernæring samt føre en sunn livsstil.

Tips til perfekt hudpleie for ansiktet

Proactivsolutions pleieprogram kan brukes både morgen og kveld. Det første steget er å drikke en kopp med nykokt, varmt vann som er tilsatt en tynn skive ingefær eller noen sitrondråper. Deretter skyller du ansiktet med rennende, kaldt vann. Ansiktet kan nå påføres et lag med et renseprodukt tilpasset din hudtype  før du skyller det av med lunket vann. Etter at du har tørket ansiktet forsiktig med en ren, myk klut, bruker du en hudkrem. Du bør velge produkter som passer din hudtype og alder. En gang i uka kan det også lønne seg å bruke et peelingprodukt som fjerner døde hudceller og etterlater huden glatt og ren.

Hva er akne / kviser og hvordan kan uren hud behandles?

Selv personer med tilsynelatende perfekt hud kan være plaget av tilstoppede porer eller kviser av og til. For andre er uren hud stort problem, særlig i tenårene. Kviser er en betennelse som oppstår når det ytterste laget i en talgkjertel blir tett. Dersom talgkjertlene er tette uten at de blir betente, definerer man dette gjerne som sorte prikker eller hudormer. Det er vanlig å dele inn akne etter stigende alvorlighetsgrad – fra overfladiske tette porer til store, betente verkebyller som etterlater skjemmende arr. For de som er svært plaget av uren hud, kan det lønne seg å oppsøke en hudlege. For de som ønsker å bevare en ren hud eller forhindre urenheter, kan man følge Proactivsolutions pleieprogram.